Verksamheter på Aspöja

Stora Stångklabben

Stora Stångklabben erbjuder en unik möjlighet att hyra en eller flera stugor på Aspöja ön. Stugorna ligger i ett avskilt naturligt läge. Naturen kring stugorna varierar från karg bergskust till frodiga gröna skogar. På sommaren besöks ön av bland annat havsörnar och sälar.

Se alla aktiviteter på ön

Kauko Lindstedt
073-35 45 835
aspojagubben@gmail.com
Restaurang Forsmans

Njut av en lunch tillredd av närproducerade råvaror i skärgårdens lummiga famn. För Kloka Gubbens gäster är Forsmans restaurang en naturligt god matupplevelse.
Helen Forsman är ett genuint aspöjabarn, här är hon född, här gick hon i skola, här växte hon upp för att, som så många före henne, ge sig av och söka ny kunskap och erfarenheter bortom hemön. Helen återvände hem igen för att ta över barndomshemmet, gården som gått i arv på hennes pappas sida i minst nio släktled sedan 1700-talet.

– Det är inte alltid lätt att återetablera sig för hemvändare som lämnat ön för något annat, förklarar Helen, men det har gått över förväntan och nu börjar vårt företag kännas stabilt. Det är nödvändigt att ha flera ben att stå på för oss skärgårdsbor.

Helen driver, med hjälp av maken Niklas, Forsmans Lax & Lamm som erbjuder närfångad fisk och kött från egna lamm och kor. Näringsgrenar och kunskap som gått genom tiden från generation till generation.

Se Bilder och Läs Mer

Helen Forsman
073-046 13 12
Kejsarens Fisk HB

Bröderna Aronsson förädlar idag nästan all fisk själva, framförallt till fileér, rökt fisk, inläggningar & pateér mm. Idag utgörs grunden av ål, sik, aborre, gös, flundra mfl.

Den förädlade fisken säljs såväl direkt till konsumenter, som till restauranger. Försäljningsställen finns sommartid både hemma vid Birkö, samt längst ut på Kajen i Arkösund, som används såsom "hemmahamn" för den här delen av skärgården.

Se Bilder och Läs Mer

Bo Aronsson & Björn Aronsson
012591009, 0702286442, 0705371228
kristina.lager@telia.com
Aspöja Grönt

Aspöja Grönt odlar samt säljer grönsaker och delikatesser på Aspöja. Här kan man handla tomater - olika sorter, paprika, gurka,, sallad, squash, aubergine, sockerärtor, vitlök, Hari kuvert mm.

Jorden som används, är tillverkat med gödsel från Forsmans gård som komposteras med organiskt material på gården. Aspöja Grönt tar till och med fram egna fröer som sås på våren.

Förädlingen består av att man bland annat gör grön och röd pesto, marinerad vitlök, sylt samt olika inläggningar av jalapeno m.m.

På ön finner man en liten gårdsbutik som håller öppet från juni till och med oktober.

Läs mer på aktivitetssidan för Aspöja Grönt

Lotta Leino
070-838 52 96‬
Galleri Sjöboden

Boel Mårtensson heter konstnären som målar fascinerande vackra akvareller med motiv hämtade från Aspöja och den omgivande skärgården. Boel är boende på ön och hennes galleri är öppet året om även om de flesta besökarna kommer sommartid.

Galleri Sjöboden ligger där vägen tar slut på den västra sidan av Aspöja. Konstnären bor några hundra meter från sitt galleri och är därför oftast tillgänglig för den som vill titta och kanske köpa någon av hennes fina akvareller.

Se Bilder och Läs Mer

Boel Mårtensson
073-562 91 68
Skärgårdstrollet

Ulrika erbjuder passning och lek för barn på ön. Hon driver ett projekt baserat på boken "skärgårdstrollet" av Elin Söderholm.

Dina barn får leka i en lekpark i naturnära miljö, pyssla och även uppleva uppstyrda aktiviteter.

Förbokningar kan göras via telefon.

Läs mer på aktivitetssidan för Skogstrollet

Ulrika Gustafson
070-810 02 85
Denna hemsida och all dess innehåll är under Copyright © 2024 Obehörig återanvändning eller publicering av detta material är strickt förbjudet och straffbart inom lagens fulla omfattning.